Lokalrådsformand får helte-pris

Lokalrådsformand får helte-pris

Af Jakob Schjødt

Martin Winther-Gaasvig, der er formand for Tommeruppernes Lokalråd, er blevet hædret for sit store frivillige arbejde for at forbedre forholdene i Tommerupperne, de to tvillingebyer på Højfyn.

Han er blevet udpeget til at modtage Willemoesprisen 2022.

Det skete i Assens den 12. maj i Willemoesgården.

Her blev han rost for sin store indsats for bla at skaffe midler til Tallerupsøerne, hvor der fornyligt blev taget en helt ny legeplads i brug.

Prisen er opkaldt efter Assens søhelt Peter Willemoes, som i slaget på Reden 2. april 1801, blev nationens helt og ved troppeoverførslerne fra Langeland til Sjælland vinteren 1807-1808 og i slaget ved Sjællands Odde 22. marts 1808, hvor han fandt sin alt for tidlige død, knap 25 år gammel.

Prisen blev overrakt i Willemoes fødehjem i Assens. Nu er stedet et museeum.

En særlig stædighed der lønner sig

Martin får bla prisen for sine evner der nogle gange kan sammenlignes med Willemoes.
Han har en helt særlig stædighed, der ikke bremser ham og ikke får ham til at opgive, selv når projekterne bliver for store og besværlige. Fx i samarbejdet med offentlige myndigheder, når der skal findes nye løsninger på sammenarbejder mellem kommune, forsyning og lokalråd, som det fx er sket ved Kirkebjergsøerne i Tommerup og ved Tallerupsøerne i Tommerup Stationsby.

Et andet og større projekt er Assinoen.

Det er visionen om at kunne gå på en sti hele Assens Kommune rundt.

Martin bruger mange timer – også sent om aftenen – til at udarbejde projektforslag, som han bruger med stor succes til fondsansøgninger.

På den konto er der hentet 1.500.000 kroner hjem i forskellig fondsstøtte. Samtidig går han også forrest, når der skal laves praktisk arbejde. Det er nemlig oftest en forudsætning for fondsstøtte, at fondsmodtageren bidrager økonomisk eller ved praktisk arbejde.

Martin Winter-Gaasvig på traktor
Så skal der flyttes grus. Martin Winter-Gaasvig kører gerne på traktor.

Prisen består af en ca. 30 cm høj bronzestatuette, der forestiller Peter Willemoes samt en buket
blomster.

Privat er Martin Winter-Gaasvig gift og har tre mindre børn, har høns og arbejder som lektor underviser ingeniører i installationer på byggeteknisk linje på Syddansk Universitet i Odense.

Der er mulighed for at hjælpe Martin og ønske ham tillykke med hæderen søndag den 15. maj, hvor der igen er arbejdsdag ved Tallerupsøerne kl. 10 – 14.

Back to Top